-
Kaszanka Kurpiowska
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 4.5 kg |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Kaszanka kurpiowska, produkt parzony a we wcześniejszym etapie produkcji gotowany. Do produkcji naszego wyrobu używamy golonki wieprzowej, podgardla wieprzowego, kaszy gryczanej, krwi cielęcej, podrobów wieprzowych, niewielkiej ilości cebuli oraz naturalnych ziół i przypraw. Początkowy etap produkcji zaczyna się od odpowiedniego przygotowania mięsa, które następnie zostaje poddane kilku godzinnemu gotowaniu mającemu za zadanie wyciągnąć z mięsa najlepszy smak i nadać mu odpowiednią kruchość. Po ugotowaniu mięso zostaje poddane kilkukrotnemu mieleniu a w wywarze który po nim pozostał gotujemy kaszę gryczaną. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą dodając przyprawy i zioła a następnie umieszczamy gotowy farsz w jelitach, ostatni etap produkcji to parzenie.
Gotowy produkt charakteryzuje się wyrazistym smakiem, oraz konsystencją dzięki czemu nadaje się zarówno do bezpośredniego spożycia, dodania na kanapki, podpieczenia na patelni bądź na grilla.
Produkowana przez nas kaszanka różni się miedzy sobą wagowo, na co wpływ ma długość danego pętka oraz jego grubość. W zależności od wielkości i grubości waga jednego pętka waha się w granicach 0,15-0,20 kg, zazwyczaj na 1 kg potrzeba około 5-6 pętek.
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga jednego kawałka jest zmienna a orientacyjne przedziały wagowe zostały podane wcześniej, wysyłamy jedynie pętka w całości, nie kroimy na mniejsze kawałki, gdyż utrudniałoby to pakowanie i transport (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram).
KASZANKA KURPIOWSKA
Skład: golonka wieprzowa, podgardle wieprzowe, krew , podroby wieprzowe, kasza gryczana, cebula, sól peklująca, naturalne przyprawy, zioła.
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia).
- Producenci