-
Półgęsek Kurpiowski Parzony
O aktualną dostępność prosimy pytać teleofnicznie lub mailowo.
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 1 kg |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Półgęsek kurpiowski wędzony, parzony, produkt wytwarzany z piersi gęsi przy użyciu tradycyjnych receptur oraz jedynie naturalnych przypraw i ziół. Uformowane piersi umieszczamy na okres kilku dni do peklowania w tradycyjnej zalewie, następnie wędzimy około 7 godzin w dymie z drewna olchowego i parzymy. Produkt ten charakteryzuje się specyficznym zapachem i smakiem. Wędzone przez nas piersi nie pozbawiamy zewnętrznej skóry oraz znajdującego się przy niej tłuszczu ze względu na ich walory smakowe i zdrowotne tym samym polecając aby w takiej formie je konsumować.
Gotowy produkt mimo nie wielkiej zawartości tłuszczu jest bardzo kruchy i suchy w środku, ale mimo to posiada swój wyrazisty smak. Polecamy go do bezpośredniego spożycia aczkolwiek również idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek lub sałatek.
Produkowane przez nas półgęski różnią się wielkością i grubością, która jest zależna od konkretnej partii jak i danego kawałka surowej piersi.
Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka jest zmienna, standardowo to przedział 200-500 gram, ale ze względu na wahania wagowe dokroimy tak aby waga była zgodna z zamówieniem (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.
PÓŁGĘSEK PARZONY
100g produktu gotowego powstało ze 140g mięsa.
Skład:pierś gęsi, sól, naturalne przyprawy i zioła.
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.
W związku z wykorzystywaniem do produkcji soli kamiennej, w gotowym półgęsku po przekrojeniu wraz z upływem czasu, może zacząć pojawiać się zielona otoczka, jest to naturalny proces związany z utlenianiem i nie ma on wpływu na jakość produktu.
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.
- Producenci