-
Schab Suszony Kurpiowski
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 0.65 kg |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Produkt ten charakteryzuje się specyficznym zapachem i smakiem, walory swoje zawdzięcza kilku miesięcznemu procesowi dojrzewania który w zależności od pory roku waha się w granicach 2-3 miesięcy. Do jego wytworzenia potrzebujemy jedynie 4 składowych: schabu wieprzowego najwyższej jakości, soli kamiennej, pieprzu oraz dużo czasu. Początkowy etap produkcji polega na odpowiednim przygotowaniu schabów wieprzowych, które następnie przez okres kilkunastu dni poddawane zostają peklowaniu na sucho, po zakończeniu tego etapu schab zostają przenoszone w przewiewne i suche miejsce, gdzie rozpoczynają długotrwały etap suszenia. Gwarantujemy że koneserzy długo dojrzewających smaków nie zawiodą się naszym produktem, który jak każdy wyrób długo dojrzewający najlepiej smakuje pokrojony w cieniutkie plasterki.
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,6-1 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.
SCHAB SUSZONY
100g produktu gotowego powstało z 200g mięsa.
Skład: schab wieprzowy, sól kamienna, pieprz.
Data ważności :1 miesiąc od dnia produkcji.
Biały nalot to efekt naturalnego procesu dojrzewania.
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia znacznie się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.
- Producenci