-
Smalec Skwarkowy Kurpiowski
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 5 pojemnik |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Smalec Skwarkowy Kurpiowski, do jego wyprodukowania używamy boczku wędzonego, szynki wieprzowej, tłuszczu wieprzowego-słoniny, cebuli, czosnku oraz naturalnych ziół i przypraw. Początkowy etap produkcji zaczyna się od odpowiedniego przygotowania mięsa, które następnie zostaje zmielone na odpowiedniej wielkości sitkach. Kolejnym etapem jest umieszczenie przygotowanego wkładu do specjalnych naczyń i kilkugodzinny proces smażenia z dodatkiem cebuli, czosnku oraz ziół i przypraw. Gdy tłuszcz i mięso będą już odpowiednio usmażone odstawiamy smalec na kilka godzin do wystygnięcia oraz właściwego przeniknięcia smaków. Ostatnim etapem jest zapakowanie odmierzonej wagi smalcu do specjalnych pojemniczków.
Tak przygotowany przez nas produkt jest bardzo aromatyczny i posiada szeroki bukiet smaków. Dodatek chudego mięsa sprawia że, nasz produkt charakteryzuje się dużą zawartością skwarek oraz podsmażonych kawałków mięsa przez co dochodzi do ciekawej kompozycji smakowej. Kolejnym atutem naszego produktu jest duża obecność podpieczonej cebulki oraz czosnku, które nadają mu niepowtarzalnego aromatu.
Jest on idealnym składnikiem na kanapki a najlepiej smakuje w połączeniu z ogórkiem kwaszonym bądź małosolnym
Standardowo nasz smalec pakujemy w pojemniczki po około 230-250 gram, w przypadku gdyby chcieli Państwo zakupić pojemniczek o innych parametrach wagowych prosimy o wcześniejszy kontakt.
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 pojemniczka o wadze podanej powyżej.
SMALEC SKWARKOWY
100g produktu gotowego powstało ze 120g mięsa.
Skład: boczek wieprzowy ,szynka wieprzowa, tłuszcz wieprzowy, cebula, czosnek, sól kamienna, naturalne przyprawy.
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.
Po więcej informacji zapraszamy na :
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni .
- Producenci