• Szyneczka Kurpiowska (Wędzona Parzona)

47.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 3.7 kg

Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203

Szynka wieprzowa wędzona, parzona, wyprodukowana wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzona 5 godzin w dymie z drewna olchowego i parzona, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealna na kanapki lub do bezpośredniego spożycia.


Do wytworzenia tego produktu używamy mięśnia szynkowego zwanego potocznie "żydowskim". Jest to naturalnie występujący w szynce mięsień, którego nie deformujemy. Jest on dosyć małym kawałkiem przez co gotowy produkt osiąga nie wielką wagę ale mimo to zachowuje swoje specyficzne cechy łącząc jednocześnie wysoką soczystość oraz kruchość. Jak każdy mięsień występujący w szynce ma on swój specyficzny smak.


Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.


Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,2-0,4 kg, wysyłamy kawałki w całości nie kroimy z racji iż jest to bardzo mały produkt (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.


SZYNKA KURPIOWSKA

100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.

Skład: szynka wieprzowa, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.


Po więcej informacji zapraszamy na : 

KLIKNIJ

 


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci