-
Szynka Kurpiowska (Wędzona Parzona)
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 5 kg |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Szynka wieprzowa wędzona, parzona, wyprodukowana wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzona 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzona, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealna na kanapki lub do bezpośredniego spożycia.
Produkt ten dostępny jest u nas w dwóch odmianach. Pierwsza to szynka o płaskim kształcie jak na załączonych zdjęciach wytwarzana ze zrazowej górnej, mięsień ten jest mniej soczysty ale bardziej kruchy, ponadto gotowa szynka ma w środku jaśniejszy kolor. Druga odmiana dostępnej u nas szynki ma okrągły kształt, wytwarzamy ją z mięśnia nazywanego "myszką", mięsień ten jest bardziej soczysty ale mniej kruchy, dodatkowo gotowy produkt ma w środku ciemniejszy-bardziej czerwony kolor.
Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.
Nasza Szynka również została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych i możną ja zobaczyć klikając w poniższy odnośnik:
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,6-1,2 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.
SZYNKA KURPIOWSKA
100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.
Skład: szynka wieprzowa, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.
Po więcej informacji zapraszamy na :
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.
- Producenci