• Szynka z Tłuszczykiem

47.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 4.3 kg

Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203

Szynka wieprzowa wędzona, parzona, wyprodukowana wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowana w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzona 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzona, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealna na kanapki lub do bezpośredniego spożycia.


Do wytworzenia tego produktu używamy dwóch przylegających do siebie mięśni- zrazowej dolnej i mięśnia nazywanego potocznie "żydowskim". Szynka ta mimo, iż wytwarzana jest z mięśni będących bardzo suchymi charakteryzuje się dużą soczystością, udaje nam się to osiągnąć dzięki występującemu na niej tłuszczykowi, którego nie odcinamy przy formowaniu. Tłuszcz nadaje szynce dodatkowe walory smakowe, dzięki czemu różni się ona znacząco w smaku od klasycznych dostępnych u nas szynek, które są go pozbawione, ponadto jak już wcześniej wspomnieliśmy wpływa on w ogromnym stopniu na soczystość gotowego produktu.


Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.



Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 1,1-2 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200 gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.


SZYNKA Z TŁUSZCZYKIEM

100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.

Skład: szynka wieprzowa, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.

 


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci