• Wołowina Kurpiowska

Brak towaru
95.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 0 kg

Wołowina kurpiowska, wędzona, suszona, długo dojrzewająca. Produkt wytwarzany z najdelikatniejszego kawałka udźca wołowego najwyższej jakości. Mięso po odpowiednim uformowaniu poddajemy procesowi suchego peklowania do którego używamy jedynie soli kamiennej, następnie mięso poddawane jest kilku etapowemu wędzeniu po czym następuje ostatni proces jakim jest dojrzewanie, długość tego procesu jest zmienna w zależności od pory roku.


Po przebyciu wszystkich etapów produkcyjnych otrzymujemy niepowtarzalny produkt, charakteryzujący się lekką słonością, kruchością oraz dominującym wołowym smakiem. Z racji iż do jej wytworzenia używamy jedynie soli kamiennej, produkt w przekroju może mieć małą zieloną otoczkę, jest to charakterystyczny element występujący w przypadku produktów wytwarzanych na soli kamiennej.


Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,6-1,1 kg, minimalna ilość do zamówienia to 100gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.


WOŁOWINA KURPIOWSKA

100g produktu gotowego powstało ze 190g mięsa.

Skład: udziec wołowy, sól kamienna.

Data ważności :1  miesiąc od dnia produkcji.

Biały nalot to efekt naturalnego procesu dojrzewania.


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  ulegnie znacznemu wydłużeniu gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci